2008_0808toscane2008vakantie0074

Specialist worden

Wil jij een echte wijnspecialist worden? Wil je niet alleen druivenrassen leren herkennen, maar ook weten hoe wijn wordt gemaakt en met welke woorden je je smaakbelevingen het beste kunt beschrijven? Dan is een wijncursus iets voor jou!

Bij een wijncursus leer je zowel over de theorie als over (en in) de praktijk. Voorbeelden zijn proeftechnieken, invloed van het terroir op de wijn en vinificatiemethoden. Ik verzorg cursussen voor beginners en voor gevorderden. Heb jij een speciaal interessegebied? Wil je bijvoorbeeld weten wat het verschil tussen biologische en biodynamische wijnen in de praktijk inhoudt? Dan zoomen we daarop in tijdens de cursus.

Wat kun je verder verwachten?

  • Ik verzorg de wijnen, het cursusmateriaal en een onvergetelijke ervaring.
  • Ik reik geen certificaten uit.
  • Alle cursussen zijn maatwerk en worden afgestemd op de voorkennis en interesses van de cursisten. Zo ook de tarieven.
  • De cursusduur varieert van twee uur tot een aantal dagen.

‘We’ve made great progress. We’re nearly back where we started.’

— Johan Reyneke

 

‘Met een groepje ouders van de hockey heb ik een kennismakingcursus “wijnproeven” gevolgd, omdat ik meer over wijn wilde weten. Cor kon een cursus op maat geven en ik kan niets anders zeggen dan dat het een succes was. Het waren gezellige avonden en ik heb geleerd smaken te benoemen. Onder de deskundige leiding van Cor hebben wij veel lekkere wijnen geproefd.

Wat ik erg leuk vond was het feit dat de cursus bij de deelnemers thuis werd gegeven waardoor je elkaar ook op een andere manier leerde kennen.

Verder kan ik de wijnen van Cor van harte aanbevelen, omdat ik nog geen wijn van hem heb gedronken die ik niet lekker vond.’

Rob Oort

 

Ik wil een cursus volgen!

Fields marked with a * are required

Vertel me bijvoorbeeld wat voor cursus je zou willen volgen, wat je voorkennis is, hoe groot de groep is en wat je andere verwachtingen zijn.

DSCF0383