Ook wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft ‘onze’ heerlijke “Le Pluriel” van Clos des Boutes ontdekt:
Nieuwe vondst van Hubrecht Duijker
01-09-2015
Zelf beveelt Sylvain Boutée zijn Clos des Boutes Le Pluriel 2014 aan bij charcuterie en grillgerechten, en daar kunnen we ons helemaal in vinden. Want de donke
rrode wijn biedt
frisheid, besfruit, een beetje laurier, kruidigheid en voldoende kracht voor geroosterd vlees. Tien jaar eerder nam Sylvain (rechts) een bescheiden, 8,5 hectare tellende, stenige wijngaard over bij Bellegarde in het gebied Costières de Nîmes. Om deze vervolgens meteen te converteren naar biologisch. Passend in dit plaatje zijn de schapen die af en toe door de akker grazen. Voor Le Pluriel, een wijn op basis van gelijke delen carignan en syrah, wordt gewoonlijk €10,99 gerekend door wijnspeciaalzaken.


Bron: https://hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine/